Izvēlne
Aldaris_alus_akademija_s-206.jpg

Alus baudīšana

Lai patiesi izbaudītu alu, tas jāpasniedz pareizā temperatūrā un, protams, stikla glāzē vai kausā, tā, lai varētu novērtēt ne tikai tā garšu, bet arī tā bagāto aromātu, gaišo, tumšo, zeltaino, dzintaraino, dzidro iekrāsu, alus putu kārtiņu.

Lager tipa alu pasniedz +5 līdz +10 grādu temperatūrā.

Eilus vēlams pasniegt +10 līdz +18 grādu temperatūrā.

 

Alus bieži vien tiek izvēlēts kā dzēriens pie pusdienām, vakariņām. Arī te ir jāņem vērā daži nerakstīti likumi, kas bagātinās jūsu maltīti.

Izvēloties alus un ēdienu saderību, jāņem vērā – jo rūgtenāks miestiņš, jo izteiksmīgākai jābūt arī izvēlētās maltītes garšai.

 

Gaišie ali un citi, kas nav izteikti rūgti, labi noderēs slāpju veldzēšanai, kā arī labi iederēsies pie sāļiem un asiem ēdieniem.

 

Ja esat kviešu alus cienītājs, tad pie šīs alus glāzes labi iederēsies maigāki ēdieni – pastas, maigi sieri, zivis, grilēts cālis vai dārzeņi.

 

Ja uz vakariņu galda jums paredzēti bagātīgi gaļas ēdieni, noteikti alus kausā ielejiet vēsu porteri. Starp citu – porteris iet labi kopā arī ar šokolādes kūku.

Mezpils Sauleseils 1728X1080

American Pale ale

American Pale ale ir lieliska saderība ar pikantiem ēdieniem un meksikāņu uzkodām, kūpinājumiem un praktiski jebkāda veida gaļu. Izmēģini arī kopā ar viegliem garneļu salātiem vai sieru ar zaļumiem un garšvielām.

Mezpils Tums Īais 1728X1080

Eiropas tumšais lager

Klasiskais Eiropas tumša lager tipa alus lieliski sader kopa ar garšām piesātinātu ēdienu! Īpaši iesakām kopā ar grilētiem gaļas ēdieniem un dažāda veida kūpinājumiem.

Mezpils_gaisais_1728x1080.jpg

Dortmunder

Gaišais lāgera tipa alus ļoti labi sader kopā ar sāļiem un nepiesātinātiem ēdieniem. Ieteicams arī ar maigiem gaļas ēdieniem un mīkstiem nenogatavinātiem sieriem.

Mezpils_porteris_1728x1080.jpg

Baltic porter

Baltijas porteris ir īpaša tradicionālā tumšā alus šķirne ar burvīgu karameļu garšu, kas izcili sader kopā ar ļoti piesātinātiem ēdieniem - medījumiem un meža gaļas ēdieniem, austerēm un kārdinošiem šokolādes desertiem.