Lager tipa alu pasniedz +5 līdz +10 grādu temperatūrā.
Eilus vēlams pasniegt +10 līdz +18 grādu temperatūrā.
Alus bieži vien tiek izvēlēts kā dzēriens pie pusdienām, vakariņām. Arī te ir jāņem vērā daži nerakstīti likumi, kas bagātinās jūsu maltīti.
Izvēloties alus un ēdienu saderību, jāņem vērā – jo rūgtenāks miestiņš, jo izteiksmīgākai jābūt arī izvēlētās maltītes garšai.
Gaišie ali un citi, kas nav izteikti rūgti, labi noderēs slāpju veldzēšanai, kā arī labi iederēsies pie sāļiem un asiem ēdieniem.
Ja esat kviešu alus cienītājs, tad pie šīs alus glāzes labi iederēsies maigāki ēdieni – pastas, maigi sieri, zivis, grilēts cālis vai dārzeņi.
Ja uz vakariņu galda jums paredzēti bagātīgi gaļas ēdieni, noteikti alus kausā ielejiet vēsu porteri. Starp citu – porteris iet labi kopā arī ar šokolādes kūku.